Fruitabonnement 2018

FRUITABONNEMENT 2018

Aangeboden door ‘t Fruitratje, Bram Steeno

Beste deelnemers van De Witte Beek,

Graag wil ik jullie uitnodigen om deel te nemen aan voorliggend fruitabonnement, fruit afkomstig uit hoogstamboomgaarden die ik biologisch beheer. Door te kiezen voor hoogstam kunnen we dit bedreigde boerenlandschap een meer duurzame toekomst geven. In onze hoogstamboomgaarden zijn zowel het ecologische, het landschappelijke, het cultureelhistorische als het economisch aspect van belang. Hier vinden allerlei dieren hun thuis, in het bijzonder het fruitratje (eikelmuis) en de steenuil. Hier is naast hoogstamfruitbomen ook ruimte voor poelen, heggen en knotbomen. Hier vind je appelen zoals de Court-Pendu wiens voorouders reeds gegeten werden in de tijd van de Romeinen. Hier proberen we tevens een economische meerwaarde te realiseren zodat dit alles kan blijven bestaan.

Wie graag een stukje fruit uit deze boerennatuur verorberd, grasduin gerust door het aanbod dat hier voor je ligt.

Wat?

– 4 x 500gr kersen tussen 15 juni en 27 juli

– 6 x 1kg pruimen tussen 3 augustus en 14 september

– 6 x 1kg peren tussen 31 augustus en 2 november

– 10 x 1kg appelen tussen 3 augustus en 2 november

Hoeveelheden kunnen per leveringsdatum meer of minder zijn, afhankelijk van de beschikbaarheid van de verschillende fruitrassen op dat moment. De totale hoeveelheid blijft hetzelfde.

Hoe?

Het is niet mogelijk om juist te voorspellen wanneer wat juist rijp is. Daarom zal je na inschrijving opgenomen worden in een maillijst waarmee ik je op de hoogte zal houden van de ontwikkelingen in Fruitland met eveneens informatie over de fruitrassen die je meekrijgt, o.a. wat betreft bewaring en gebruik. De exacte datums kan ik je dus nog niet meegeven maar ik kan je al wel vertellen dat het fruit geleverd zal worden op vrijdag om 17u op ‘De Witte Beek’ aan het afdak. Indien je het dan niet kan komen afhalen zal het op een beschutte plek onder het afdak wachten tot wanneer het je wel past om het te komen afhalen. Kersen en pruimen komt men best direct of toch minstens binnen de 24 uur afhalen, afhankelijk van de temperatuur.

Hoeveel?

Voor de bovenstaande hoeveelheid vraag ik een bijdrage van 73 euro. Dit is een basispakket dat je indien gewenst modulair kan aanvullen (zie inschrijvingsformulier). Je kan er ook voor kiezen om tot maximum 2 soorten fruit te schrappen in het abonnement.

Wat als?

Landbouw, of het nu groente- of fruitteelt is draagt altijd enkele risico’s met zich mee (voornamelijk weersomstandigheden) die de oogst negatief kunnen beïnvloeden. Omwille van de spreiding van de hoogstamfruitboomgaarden in ruimte en in soorten en rassen zal mijn inziens dit risico fel gemilderd worden en zal ik altijd een aanbod kunnen leveren. Er bestaat natuurlijk steeds een kans dat er een soort wegvalt. In dit geval zal dit worden overgezet in ander fruit

Wat als?

Het fruitseizoen overlapt voor een deel met de zomervakantie waarin velen jullie waarschijnlijk naar vreemde oorden trekken, onmachtig om te komen opdagen voor het afhalen van jullie fruitmand. Daarom kan je vanaf dit jaar op voorhand je vakantieperiode doorgeven. Dan kan ik er mee rekening houden dat ik die weken geen fruit moet voorzien voor de vakantiegangers. Voor het fruit dat je gemist hebt, kan je op een andere keer een dubbele of gelijkwaardige portie krijgen.

Je kan er ook voor kiezen je vakantieperiode niet te vermelden en je fruit door iemand anders te laten ophalen tijdens je vakantieperiode

Meer informatie? Je kan me mailen op brimski@hotmail.com of bellen op 0474346875. Verschillende foto’s vind je op  Facebook.

Hier vind je het inschrijfformulier.

 

 

Recent Posts

 1. Caesar Salad Dressing Leave a reply
 2. We love tomatoes! Leave a reply
 3. Variëren met gazpacho Leave a reply
 4. Tuinbonen doppen Leave a reply
 5. Tuinbonenburgers Leave a reply
 6. Tuinbonen met salie Leave a reply
 7. Geroosterde spitskool Leave a reply
 8. Brownies met rode biet Leave a reply
 9. Soep van geroosterde rode biet en look Leave a reply
 10. Shishitopepers Leave a reply
 11. Pompoenwafels Leave a reply
 12. Boerenkoolchips Leave a reply
 13. Libanese tabbouleh Leave a reply
 14. Snelle dipsaus van rode biet Leave a reply