Eenvoudig schorseneer of haverwortel

Dit recept weer ontdekt in het schitterend kookboek van Sarah Raven, Vers uit de tuin. Ook interessant omdat je pas na het koken van de wortels ze moet schillen!

700 g schorseneer (zwart of wit = haverwortel)
zout en zwarte peper
50 g boter
4 el olijfolie
2 tenen knoflook, uitgeperst
2 el fijngesneden bladpeterselie

Boen de schorseneren schoon en snijd ze in stukken. Doe ze ongeschild in een pan met wat licht gezouten kokend water en kook ze afgedekt in circa 10 minuten gaar. Schorseneren hebben een stevige textuur: kook ze liever echt gaar dan beetgaar. Spoel de schorseneren af onder de koude kraan. Ze zijn nu gemakkelijk te schillen.

Verhit de boter met de olijfolie en bak hierin de knoflook enkele minuten op laag vuur zonder hem te laten kleuren.

Voeg de schorseneren toe en schep ze om met het knoflook-boter-mengsel. Strooi er flink veel peterselie over en serveer ze.

Leave a Reply