Curry van boerenkool en kikkererwten

Dit recept heb ik ontdekt in mijn favoriete kookboek: ‘Vers uit de tuin’ van Sarah Raven.  In potlood heb ik er ‘uitstekend!!’  bij genoteerd  – de moeite om te delen, dus!

Het maakt gebruik van de bijzonder lekker Italiaanse boerenkool ‘Calvolo Nero’, of ‘Palmkool’ in het Nederlands. Minder gekend bij ons, maar super lekker!

Dit heeft Sarah Raven er zelf bijgeschreven: “Van mijn zusje Jane kreeg ik dit recept voor een overheerlijke, gezonde curry met oosters tintje. Zij ontdekte het toen ze een ontgiftingskuur deed en sindsdien maakt ze het vaker.  Het is een van de lievelingskostjes van mijn kinderen. De champignons en kikkererwten zorgen voor een vleesachtige smaak. Serveer met basmatirijst en een Komkommerraita.”

Ingrediënten voor 8 personen:
1 grote ui, fijngesneden
3 tenen knoflook, fijngesneden
scheutje plantaardige olie
1 volle tl kerriepoeder, medium
25 g verse, geraspte gember
2 groene of 1 rode Spaanse peper, fijngesneden
zout en zwarte peper
250 g kikkererwten, een nacht geweekt en gekookt, of 2 blikken à 400 g
blijkje kokosmelk à 400 g
250 g champignons, gehalveerd
sap van 1 limoen
2 stengels citroengras, open geplet met de stamper van een vijzel
15 midelgrote cavolo nero-bladeren
2 el sojasaus
2 el Thaise vissaus
bos grof gesneden koriander

Bak de ui en knoflook in de olie op laag vuur glazig. Voeg het kerriepoeder, de verse gember, Spaanse peper, zout en peper toe en roer alles om.

Voeg de gekookte kikkererwten, kokosmelk, champignons, citroenstengels en het limoensap toe. Kook het geheel op heel laag vuur 30 minuten.

Verwijder de nerven uit de koolbladeren, snijd het blad en repen en stoom ze 5 minuten. Voeg ze bij het kikkerwertenmengsel. Roer de sojasaus en de vissaus erdoor.

Strooi er koriander over. Serveer dit gerecht warm zodat alle smaken goed tot hun recht komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

10 − zes =