Boerenkool met look

De eenvoud zelf. En nu dat het gevroren heeft wordt de boerenkool nog zoeter! Ik heb ooit
een variatie van boerenkool met knoflook in een ‘pub’ in Schotland gegeten – onvoorstelbaar lekker. Dit is een ondergewaardeerde groente in België – wordt in Nederland, Italië en Engeland veel gegeten, maar hier veel minder. Wist je dat dit een heel gezonde groente is? Vol calcium, vitamine C, goed tegen kanker… hier kan je er meer
over lezen: http://www.evavzw.be/index.php?Itemid=143&id=54&option=com_content&view=article&ID=12

Je kan verschillende kanten uit met dit recept. 

Basisingrediënten
Boerenkool
Olijfolie
Knoflook

Eventueel er nog bij
Bouillon
Zout en peper
Wat pepervlokjes

Was de bladeren van de boerenkool en haal de bladeren van de stelen. Snij het blad fijn (of grof).
5 minuten op hoog vuur bakken, met de knoflookteentjes erboven uitgeperst (best op het einde toevoegen.)
Op deze manier behoudt de boerenkool haar kleur en verlies je weinig vitamines.

Andere variaties bakken eerst de look in de olijfolie. Dan kan je wat water of bouillon toevoegen, af dekken, lichtjes stomen (5 minuten of zo), deksel eraf en verder bakken tot de vocht weg is. Eventueel afwerken met een beetje citroensap of azijn, zout en peper.

Hoe lang je de boerenkool moet bakken hangt af van hoe jong de bladeren zijn en hoe fijn je ze snijdt.

Smakelijk!

Met dank aan Gisèle voor de inspiratie.

 

One thought on “Boerenkool met look

  1. Vanavond 3 verschillende soorten boerenkool zo klaargemaakt: de gewone (groene), de Italiaanse ‘Palmkool’ (‘Calvolo Nero’) en de paarse gekrulde (‘Red Russian Curled’). Ik vond deze laatste het lekkerste.

Leave a Reply