Bloemenabonnement 2018

Beste deelnemers van De Witte Beek,

Met veel plezier stel ik jullie Bookette voor, onze ecologische bloembinderij in Overijse. Ons atelier is omringd door een bloementuin van 12 are. Van april tot november oogsten we hier verse snijbloemen en maken we bijzondere boeketten en bloemstukken op bestelling. We werken enkel met bloemen van eigen kweek of van andere lokale biologische telers.

Waarom ecologische bloemen?

We houden van de levende natuur, en onze tuin is een kleine biotoop op zich. Een logische keuze, want we willen onze grond gezond houden en zelf gezond kunnen werken. Pesticiden tasten immers onze lucht, bodem en ook ons grondwater aan.

Onderzoek toonde aan dat er maar liefst 107 verschillende pesticideresidu’s terug te vinden zijn op bloemen in de gangbare snijbloementeelt.* Werknemers krijgen allergieën of worden ziek. Daarnaast is de ecologische voetafdruk van de sierbloementeelt niet te verwaarlozen: veel bloemen worden van de andere kant van de wereld aangevlogen, andere worden hier gekweekt in een warme kas. Nochtans is dat niet nodig, want je kan perfect bloemen telen dicht bij huis zonder het milieu te belasten, mits je bereid bent rekening te houden met de loop der seizoenen en het ritme van de natuur.

Bij Bookette vind je mooie, levende, onbespoten, geurende bloemen. Wil je mee beleven hoe onze tuin groeit en bloeit en verandert doorheen de seizoenen?

Dan is dit abonnement misschien iets voor jou!

Speciaal voor de deelnemers van De Witte Beek doen we dit aanbod van 8 boeketten gespreid over het seizoen, van april tot oktober. Prijs: 12,5 € per boeket ofwel 100 € voor 8 boeketten.

Je kan dit abonnement bestellen door op de lijst in bijlage 8 afhaaldata te kiezen en je persoonlijke gegevens in te vullen. Stuur de lijst per mail naar sanne@booketteflowers.be . Wij brengen je bloemen mee naar het veld van De Witte Beek, telkens op vrijdagen van 15u tot 17u.

Meer info nodig? Contacteer Sanne op 0474 67 70 30 of neem een kijkje op www.booketteflowers.be

We gaan van start vanaf 5 inschrijvingen. De deadline hiervoor is 30 maart, gezien de eerste levering op 13 april al plaats kan vinden. Hier kan je het inschrijvingsformulier downloaden.

Groetjes, Sanne en Lut

*(bron: Velt)

Recent Posts

 1. Caesar Salad Dressing Leave a reply
 2. We love tomatoes! Leave a reply
 3. Variëren met gazpacho Leave a reply
 4. Tuinbonen doppen Leave a reply
 5. Tuinbonenburgers Leave a reply
 6. Tuinbonen met salie Leave a reply
 7. Geroosterde spitskool Leave a reply
 8. Brownies met rode biet Leave a reply
 9. Soep van geroosterde rode biet en look Leave a reply
 10. Shishitopepers Leave a reply
 11. Pompoenwafels Leave a reply
 12. Boerenkoolchips Leave a reply
 13. Libanese tabbouleh Leave a reply
 14. Snelle dipsaus van rode biet Leave a reply