8 Beaufort!

Donderdag 26 april – weet je het nog?  Veel wind, onweer, regen…

 

Wel mooi, in zekere zin.
 

 

Maar in Beauvechain hebben ze een windstoot geregistreerd van 8 Beaufort – je zou niet op een kleine zeilboot willen zitten op zo’n moment!  We waren druk bezig de doeken tegen de wind te verankeren toen we opkeken en zagen het plastiek van de tunnel aan het wapperen – losgekomen langs 3 kanten!

Alle hens aan dek! Het was alsof we met een spinnaker aan het worstelen waren – een aantal mensen probeerde het plastiek vast te houden terwijl anderen de klemmen opnieuw probeerde vast te zetten.

Gelukkig waren we (toevallig?) talrijk en vrij snel kregen we alles min of meer terug op zijn plaats.

De sla kon rustig verder groeien…

 

Achteraf veel nadenken en wat emoties. Schitterend, die ‘community’, die er op belangrijke momenten staat. En kwetsbaar – ons ‘schuilplek bij slecht weer’ bleek toch niet tegen alles bestand te zijn. ‘Moet je vannacht niet in de tunnel slapen?’ vroeg Greet? Zou dat nodig zijn?

Maar mijn probleemoplossende kant kwam weer naar boven – de dag erop was ik aan de slag met boormachine, spanners, touwen… en de resultaat is een zeer stevig iets. Je moet goed kijken om te zien dat er iets gebeurd is.

Het is leerrijk geweest. Zo’n tunnel is eigenlijk een prototype omdat het op wielen staat. Een aantal details kan nog verbeterd worden en zo’n namiddag biedt de kans om wat belangrijke lessen te kunnen trekken.  En het had veel erger kunnen zijn!!!

2 thoughts on “8 Beaufort!

  1. Hi Jen,
    Great pictures of that very windy day. So glad you had willing and able help to put things right. A good demonstration of community-supported agriculture at its best. The produce inside the tunnel looks so lush — makes my mouth water!
    Love, Mary

Leave a Reply